e-Fatura

e-Fatura Detay

Kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip, elektronik ortamda hazırlanan, fiziksel saklama alanı ile arşivleme ihtiyacı ve kaybolma riski olmayan, geriye dönük fatura sorgulama ve inceleme işlemlerinin yapılabildiği, böylece muhasebe işlemlerinizi ve nakit yönetiminizi kolaylaştırarak operasyonel maliyetlerinizi düşüren ve çevreyi koruyan bir üründür.

Hemen Başvur

Kullanımı Kolay & Bulut Altyapısı

e-Fatura süreçlerinizi, gelişmiş, kullanımı kolay ve bulut tabanlı portal üzerinden yöneterek, bulut alt yapısı sayesinde istediğiniz her yerden ve zaman bağımsız faturalarınıza erişebilirsiniz.

Taslak Fatura ve Arşivleme

Faturalarınızı alıcısına göndermeden önce taslak olarak kaydedebilir, gerekli güncellemeleri tamamladıktan sonra gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Arşivleme özelliği ile faturalarınızı arşivleyerek kolay raporlama imkanı kazanabilirsiniz.

Gelişmiş Entegrasyon Yapısı

Muhasebe veya ERP yazılımlarınız ile gelişmiş web servis entegrasyon alt yapımız ve geliştirici dokümanlarımız sayesinde, hızlı ve verimli tam entegrasyon sağlayabilirsiniz.

Gelişmiş Filtre ve Raporlama

Sistem üzerinde oluşturulan kayıtlarınızın, toplu pdf veya xml dosyası olarak indirilmesini sağlayabilir, karşı alıcıya toplu fatura gönderim işlemleri veya toplu fatura yükleme seçenekleriyle işlemlerinizde hız kazanabilirsiniz. Portal üzerinde yer alan gelişmiş filtreleme özellikleri ile faturalarınıza ait filtreleme yaparak, raporlama imkanlarından faydalanabilirsiniz.

e-Fatura Tasarım Desteği

e-Şirket üzerinden göndereceğiniz faturaların, firma kimliğinizi yansıtan görünüm özellikleriyle birlikte oluşturulmasını talep edebilirsiniz.

Bildirim Alt Yapısı

e-Fatura uygulamanızda gelen belgeleriniz için belirlediğiniz mail adreslerine otomatik email gönderilmesini sağlayarak işlem kontrollerinizde hız kazanabilirsiniz.

Çoklu Tasarım Desteği

Fatura XSLT tasarımlarına ait 1’den fazla tasarım oluşturabilir, fatura aşamasında istediğiniz XSLT tasarımını seçerek fatura gönderimi gerçekleştirebilirsiniz.

Turkcell e-Şirket Muhasebe Entegre

Mevzuata bağlı e-Fatura işlemlerine ait yükümlülüklerinizi, herhangi bir ek geliştirim ve entegrasyona gerek kalmadan platformun sunduğu dijital altyapı desteğiyle, Turkcell e-Şirket ekosistemi içerisinde yer alan muhasebe üzerinden yönetebilmesi sağlanarak, farklı sistemlere tekrarlı veri girişlerine, yüksek bakım-destek maliyetlerine ve operasyonel anlamda büyük zaman kayıplarının önüne geçilmesini sağlayabilirsiniz.

Maliyet ve Zaman Avantajı

Dijital ortamda saklanan, arşivlenen faturalarınız için iş yükü, saklama, dağıtım, baskı maliyetlerinden kurtularak, faturalama süreçlerinizi hızlandırarak operasyonel kazanımlarla zamandan da tasarruf sağlayabilirsiniz.

e-Fatura Mevzuatlarına Uygunluk ve Hızlı Adaptasyon

e-Fatura hizmeti ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB’in) sistemleri üzerinden, belirlenen standartlara ve formata uygun fatura alıp gönderebilirsiniz. Sürekli yenilenen mevzuatsal yeniliklere, değişikliklere hızla adapte olarak eş zamanlı sistemsel güncellemelerin yüklenmesiyle, sürece hızlı adapte olup işlemlerinizi hızla gerçekleştirebileceksiniz.

Gelişmiş Yetkilendirme

Firma süreçlerinizin işletilmesinde sorumlu çalışanlarınız için sınırsız sayıda kullanıcı tanımlayarak, alt kullanıcı yönetim süreçlerinizi tasarlayabilirsiniz.

Güvenlik

Tam kapsamlı Felaketten Kurtarma Merkezi ve Turkcell Veri Merkezi güvencesi ile hizmet verilen mükelleflerin verileri yedeklenmekte, olası bir felaket durumunda veri güvenliği sağlanmakta ve kaybı önlenmektedir.

Kullanım Detay Bilgileri

Fatura kullanım bilgilerinize ait aylık, toplam ve kalan kullanım verilerinizi ve sözleşmelerinize ait aşım, başlangıç tarihi, kullanım miktarı gibi detay bilgileri de portal üzerinden takip edebilirsiniz.

ÜCRETLENDİRME

E-Fatura Kontör Fiyatları

Adet / Birim Fiyat

e-Fatura Birim Fiyat

(Taksitli Fiyatı)

(KDV Hariç)​

e-Fatura Birim Fiyat

(Peşin Fiyatı)

(KDV Hariç)​

0 - 999 adet ₺3,240 ₺2,160
1.000 - 4.999 adet ₺2,916 ₺1,944
5.000 - 9.999 adet ₺2,268 ₺1,512

 

Tablolarda yer alan fiyatlara KDV dahil değildir. KDV oranı %20'dir.

​Alınan kontörler 24 ay geçerlidir.

Gönderilen ve gelen her bir e-Fatura için sistemden 1 kontör düşmektedir.

e-Fatura taahhütsüz birim fiyat KDV hariç 4,33 TL'dir.

Turkcell e-Dönüşüm çözümleri 24 Ay Taahhütlü, *Peşin veya **Eşit Taksitli modele göre faturalanmaktadır.

(*): 24 Ay  boyunca kullanılabilecek kontörlerin toplam bedeli tek seferde faturalandırılır.

(**): 24 Ay  boyunca kullanılabilecek kontörlerin toplam bedeli 24 Ay Eşit Taksitli olarak faturalandırılır.

24 ay içerisinde alınan kontörlerin bitmesi durumunda yeniden kontör alımı yapılmalıdır. İlgili ay bitmeden yeni alım yapılması durumunda, aşım adeti yeni alımdan düşer, ayrıca aşım faturası çıkmaz. Yeni kontör alımı yapılmaması durumunda, ilgili ay içerisindeki aşım kullanımı sabitlenen birim fiyatın %30 fazlasıyla ay sonunda faturalanır.

24 ay sonunda kullanılmayan kontörler sıfırlanır ve sonraki aylara devretmez.

İptal durumunda müşteriye sağlanan fayda ve kalan kontör bedeli kıyaslamasına göre, müşteri lehine olacak şekilde cayma koşulu işletilir. 

Yüksek kontör adeti için müşteriye özel fiyat verilebilmektedir.

İptal talepleri Turkcell müşteri yöneticisine ya da Turkcell Superonline çağrı merkezine yapılmalıdır.

 

E-Fatura Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

E-Fatura Nedir?

Dijital dönüşümle birlikte tüm iş süreçlerinin dijital ortama taşınması E-Fatura sistemini ortaya çıkarmıştır. E-Fatura, formatı ve kapsamı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve işlemlerin Gelir İdaresi Başkanlığı formatı üzerinden gerçekleştiği dijital bir fatura uygulamasıdır. Tüm faturalama süreçleri elektronik ortamda yürütülür ve dilediğiniz an faturalarına ulaşma imkanı sunar. E-Fatura ile kağıt israfı ve maliyetler en aza iner. Bu nedenle E-Fatura, son derece doğa dostu bir uygulama olarak karşımıza çıkar.

E-Fatura Nasıl Oluşturulur?

E-Fatura; GİB tarafından onaylanmış özel entegratör ve işletmenizin bağlı olduğu bilgi işlem sistemi ile GİB'i birbirine entegre edebilmenizi sağlayacak Entegrasyon Yöntemi ile oluşturulabilir.

E-Fatura Nasıl Kullanılır?

E-Fatura uygulamasını kullanmak için öncelikle mali mühre ihtiyacınız vardır. Mali mühür, E-Fatura işlemleri için kullanılması Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından zorunlu tutulan bir elektronik mühürdür. TÜBİTAK’a bağlı olan Kamu Sertifikasyon Merkezi internet sitesi üzerinden mali mühür için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra GİB’in sunduğu E-Fatura canlı ortam başvuru formunu doldurarak elektronik fatura kullanmak istediğinizi bildirmeniz gerekir. Son olarak elektronik faturalarınızı oluşturabilmeniz, gönderimini ve alımını sağlayabilmeniz için hesabınızın aktivasyonunuzun gerçekleştirilmesi gerekir. Seçtiğiniz kullanım yöntemine göre hesabınızı mali mühür ile aktif ederek kullanabilir ve E-Fatura uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-Fatura Mükellefleri Kimlerdir?

E-Fatura uygulamasının sağladığı avantajlardan yararlanmak isteyen herkes E-Fatura kullanıcısı olabilir. Fakat E-Fatura sistemine geçmesi zorunlu tutulan mükellefler de vardır.

  • 2023 ve takip eden yıllara ait brüt satış gelirleri 3 milyon TL ve üzeri olan, brüt satış gelirleri 500 bin TL ve üzeri olan elektronik (internet) ortamda mal ve hizmet satışı gerçekleştiren firmaların 01.07.2024 tarihine kadar e-Fatura ürününe geçmeleri zorunludur.

E-Fatura Nasıl Görüntülenir?

E-Fatura görüntüleme işlemini ebelge.gib.gov.tr üzerinden Fatura Görüntüleyici programını bilgisayarınıza indirerek gerçekleştirebilirsiniz. Programın bilgisayara kurulumunun ardından E-Fatura görüntüleyiciyi açarak bilgisayarınızda bulunan E-Fatura XML’sini seçerek görüntüleyebilirsiniz.

E-Fatura iptali nasıl gerçekleşir?

E-Fatura’nın iptal edilmesi, Ticari E-Fatura ve Temel E-Fatura olmak üzere fatura türüne göre değişiklik gösterir. E-Faturalar, faturayı gönderen kişi ya da kurum tarafından iptal edilemezler. E-faturaları iptal edebilmek için, faturanın gönderildiği kişi ya da kurumun e-faturayı reddetmesi gereklidir. Alıcı E-Faturayı reddettikten sonra ilgili fatura, E-Fatura İptal Portalı üzerinden kolaylıkla iptal edilebilir.

Geriye Dönük E-Fatura Kesilir Mi?

VUK 231'inci maddesine göre; E-Fatura, malın teslimi ya da hizmetin yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir. Kısaca, işlemin gerçekleştiği günü takip eden günden itibaren yedinci günün mesai saati bitimine kadar E-Fatura işlemi gerçekleştirilebilir.