e-Arşiv Fatura
e-Fatura mükellefi olmayan müşterilerinize elektronik ortamda düzenleyip gönderebileceğiniz ve 2. Nüshalarını elektronik ortamda saklayabileceğiniz; geri kalan tüm işlemlerinizde e-Fatura ile aynı avantajlara sahip bir üründür. Güvenli bir sistemle hızlı bir şekilde faturalar görüntülenebilir, muhasebe işlemleri ve nakit yönetiminiz kolaylaşır.
Hemen BaşvurKullanımı Kolay & Bulut Altyapısı
e-Arşiv süreçlerinizi, gelişmiş, kullanımı kolay ve bulut tabanlı portal üzerinden yöneterek, bulut alt yapısı sayesinde istediğiniz her yerden ve zaman bağımsız faturalarınıza erişebilirsiniz.
Taslak Fatura ve Arşivleme
Faturalarınızı alıcısına göndermeden önce taslak olarak kaydedebilir, gerekli güncellemeleri tamamladıktan sonra gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Arşivleme özelliği ile faturalarınızı arşivleyerek kolay raporlama imkanı kazanabilirsiniz.
Gelişmiş Entegrasyon Yapısı
Muhasebe veya ERP yazılımlarınız ile gelişmiş web servis entegrasyon alt yapımız ve geliştirici dokümanlarımız sayesinde, hızlı ve verimli tam entegrasyon sağlayabilirsiniz.
Gelişmiş Filtre ve Raporlama
Sistem üzerinde oluşturulan kayıtlarınızın, toplu pdf veya xml dosyası olarak indirilmesini sağlayabilir, karşı alıcıya toplu fatura gönderim işlemleri veya toplu fatura yükleme seçenekleriyle işlemlerinizde hız kazanabilirsiniz. Portal üzerinde yer alan gelişmiş filtreleme özellikleri ile faturalarınıza ait filtreleme yaparak, raporlama imkanlarından faydalanabilirsiniz.
e-Arşiv Belge Sorgulama
Sistem üzerinden oluşturulan e-Arşiv belgelerinizin doğruluğunu “e-Arşiv Sorgula” portali (https://sorgula.turkcellesirket.com/earsiv) üzerinden gerçekleştirebilir, PDF, XML formatlarında çıktılar alabilir veya yazdırabilirsiniz. Belgenin durumuna ait süreçleri de ilgili portal üzerinden kontrol edebilirsiniz.
Çoklu Tasarım Desteği
Fatura XSLT tasarımlarına ait 1’den fazla tasarım oluşturabilir, fatura aşamasında istediğiniz XSLT tasarımını seçerek fatura gönderimi gerçekleştirebilirsiniz.
Otomatik Raporlama ve e-Mail Gönderim
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği standartlar kapsamında, e-Arşiv rapor gönderimleri s elektronik ortamda GİB’e otomatik yapılmaktadır. Günlük gönderim raporlarına ait E-Arşiv Fatura Raporlama ekranı ile raporlarınızın statü bilgisini de takip edebilirsiniz. Oluşturduğunuz faturaların e-Posta ile müşterilere iletilmesini sağlayabilir, iletilen e-postalara ait durum ve gönderim bilgisini takip edebilirsiniz.
Toplu Fatura Yükleme ve Yazdırma
e-Arşiv uygulaması üzerinden 1’den fazla fatura içeren excel dosyalarınızı toplu şekilde sisteme yükleyebilir, oluşturduğunuz faturaları çoklu seçim imkanı ile yazdırarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.
Fatura İptalleri ve Belge Kopyalama
e-Arşiv faturalarınıza ait iptal işlemlerini Turkcell e-Şirket üzerinden gerçekleştirebilirsiniz, İptal edilen belgeleriniz, iptal edildiği tarih baz alınarak GİB’e otomatik raporlanmaktadır. Benzer özelliklere sahip belgelerinizi oluşturmada hız kazanabilmeniz için belge kopyalama özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
Maliyet ve Zaman Avantajı
Dijital ortamda saklanan, arşivlenen faturalarınız için iş yükü, saklama, dağıtım, baskı maliyetlerinden kurtularak, faturalama süreçlerinizi hızlandırarak operasyonel kazanımlarla zamandan da tasarruf sağlayabilirsiniz.
Turkcell e-Şirket Muhasebe Entegre
Mevzuata bağlı e-Arşiv işlemlerine ait yükümlülüklerinizi, herhangi bir ek geliştirim ve entegrasyona gerek kalmadan platformun sunduğu dijital altyapı desteğiyle, Turkcell e-Şirket ekosistemi içerisinde yer alan muhasebe üzerinden yönetebilmesi sağlanarak, farklı sistemlere tekrarlı veri girişlerine, yüksek bakım-destek maliyetlerine ve operasyonel anlamda büyük zaman kayıplarının önüne geçilmesini sağlayabilirsiniz.
e-Fatura Tasarım Desteği
e-Şirket üzerinden göndereceğiniz faturaların, firma kimliğinizi yansıtan görünüm özellikleriyle birlikte oluşturulmasını talep edebilirsiniz.
e-Fatura Mevzuatlarına Uygunluk ve Hızlı Adaptasyon
e-Fatura hizmeti ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB’in) sistemleri üzerinden, belirlenen standartlara ve formata uygun fatura alıp gönderebilirsiniz. Sürekli yenilenen mevzuatsal yeniliklere, değişikliklere hızla adapte olarak eş zamanlı sistemsel güncellemelerin yüklenmesiyle, sürece hızlı adapte olup işlemlerinizi hızla gerçekleştirebileceksiniz.
Gelişmiş Yetkilendirme
Firma süreçlerinizin işletilmesinde sorumlu çalışanlarınız için sınırsız sayıda kullanıcı tanımlayarak, alt kullanıcı yönetim süreçlerinizi tasarlayabilirsiniz.
Kullanım Detay Bilgileri
Fatura kullanım bilgilerinize ait aylık, toplam ve kalan kullanım verilerinizi ve sözleşmelerinize ait aşım, başlangıç tarihi, kullanım miktarı gibi detay bilgileri de portal üzerinden takip edebilirsiniz.
Güvenlik
Tam kapsamlı Felaketten Kurtarma Merkezi ve Turkcell Veri Merkezi güvencesi ile hizmet verilen mükelleflerin verileri yedeklenmekte, olası bir felaket durumunda veri güvenliği sağlanmakta ve kaybı önlenmektedir.
ÜCRETLENDİRME
E-Arşiv Fatura Kontör Fiyatları
Adet / Birim Fiyat |
e-Arşiv Fatura Birim Fiyat (Taksitli Fiyatı) |
e-Arşiv Fatura Birim Fiyat (Peşin Fiyatı) |
---|---|---|
0 - 999 adet | ₺2,916 | ₺1,944 |
1.000 - 4.999 adet | ₺2,430 | ₺1,620 |
5.000 - 9.999 adet | ₺1,782 | ₺1,188 |
Tablolarda yer alan fiyatlara KDV dahil değildir. KDV oranı %20'dir.
Alınan kontörler 24 ay geçerlidir.
Gönderilen her bir e-Arşiv Fatura için sistemden 1 kontör düşmektedir.
e-Arşiv Fatura taahhütsüz birim fiyat KDV hariç 4,33 TL'dir.
Turkcell e-Dönüşüm çözümleri 24 Ay Taahhütlü, *Peşin veya **Eşit Taksitli modele göre faturalanmaktadır.
(*): 24 Ay boyunca kullanılabilecek kontörlerin toplam bedeli tek seferde faturalandırılır.
(**): 24 Ay boyunca kullanılabilecek kontörlerin toplam bedeli 24 Ay Eşit Taksitli olarak faturalandırılır.
24 ay içerisinde alınan kontörlerin bitmesi durumunda yeniden kontör alımı yapılmalıdır. İlgili ay bitmeden yeni alım yapılması durumunda, aşım adeti yeni alımdan düşer, ayrıca aşım faturası çıkmaz. Yeni kontör alımı yapılmaması durumunda, ilgili ay içerisindeki aşım kullanımı sabitlenen birim fiyatın %30 fazlasıyla ay sonunda faturalanır.
24 ay sonunda kullanılmayan kontörler sıfırlanır ve sonraki aylara devretmez.
İptal durumunda müşteriye sağlanan fayda ve kalan kontör bedeli kıyaslamasına göre, müşteri lehine olacak şekilde cayma koşulu işletilir.
Yüksek kontör adeti için müşteriye özel fiyat verilebilmektedir.
İptal talepleri Turkcell müşteri yöneticisine ya da Turkcell Superonline çağrı merkezine yapılmalıdır.
E-Arşiv Fatura Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
E-Arşiv Fatura Nedir?
E-Arşiv Fatura, kâğıt üzerinde düzenlenip ibraz edilmesi gereken faturanın, 433 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne uygun olacak şekilde elektronik ortamda düzenlenerek 2. nüshasının yine elektronik ortam üzerinde muhafaza ve ibraz edilmesi işlemlerini kapsayan bir E-Dönüşüm uygulamasıdır. E-Arşiv Fatura uygulamasından yararlanmak için E-Fatura uygulamasına kayıtlı olmak gerekir. Elektronik fatura uygulamasına kaydı bulunan mükellefler için oluşturulan faturalar dışında kalan tüm faturalar E-Arşiv Fatura olarak düzenlenir.
E-Arşiv Fatura Nasıl Kullanılır?
E-Dönüşüm uygulamaları arasında en sık kullanılan uygulamalar arasında yer alır.E-Arşiv kullanıcısı olmanız için öncelikle E-Fatura kullanıcısı olmanız gerekmektedir. Turkcell E-Şirket’e başvurarak aktivasyon sonrasında E-Arşiv Fatura kullanımına başlayabilirsiniz.
E-Arşiv Fatura Kimlere Kesilir?
E-Fatura ve E-Arşiv entegrasyonunun tamamlanmasının ardından E-Fatura kullanıcısı olmayan tüm müşterilerinize E-Arşiv Faturaları kolaylıkla gönderebilirsiniz. E-Fatura ve E-Arşiv Fatura uygulamaları arasındaki temel fark; E-Fatura yalnızca E-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilirken E-Arşiv fatura ise göndericinin E-Fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı ya da son kullanıcı olması durumunda kullanılabilmesidir.
E-Arşiv Fatura Nereden Kesilir?
E-Arşiv Fatura kesebilmek için 3 farklı yöntem vardır. Bunlar;
GİB Portal: Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sunduğu dijital portal üzerinden e-Arşiv Fatura işlemlerinizi yürütmeniz mümkündür.
Entegrasyon: E-Arşiv Fatura işlemlerini kendisi yürütmek isteyen işletmelerin tercih ettiği bir yöntemdir. İşletmeler, GİB'den aldığı onay ile entegrasyon kullanımına başlayabilir. Entegrasyon yönteminde fatura kesim sınırı yoktur.
Özel Entegratör: E-Arşiv Fatura kesebilen tüm kullanıcılar için özel entegratör pratik bir kullanım sunar. Turcell E-Şirket ile bu yöntem kullanılarak herhangi bir donanıma ya da yazılıma yatırım yapmak zorunda kalmadan da kolayca E-Arşiv Fatura sistemini kullanmaya başlayabilir.
E-Arşiv Mükellefleri Kimlerdir?
VUK 509 Numaralı Genel Tebliği’ne göre; E-Fatura uygulamasında kaydı bulunanlar ve dijital ortamda ilan yayınlama ya da hizmet verenlere aracılık edenler E-Arşiv Fatura mükellefleridir. Ayrıca, E-Fatura uygulamasına dahil olmayan mükellefler; bir gün içinde vergi mükellefi olmayanlara 5.000 TL ve bir gün içinde vergi mükelleflerine 4.400 TL ve üzerinde fatura kesmeleri halinde E-Arşiv Fatura kesme işlemini GİB Portalı üzerinden gerçekleştirmeleri gerekir.
E-Arşiv Fatura Ne Zaman Kesilir?
Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesinde “Faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği” belirtilmiştir. Sevk irsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, E-Fatura ya da E-Arşiv faturanın 7 gün içinde kesilmesi gerekir. Hizmet teslimlerinde ise sevk irsaliyesi gerçekleşmediği için E-Arşiv faturanın, hizmetin verildiği anda oluşturulması gerekir.
E-Arşiv Fatura Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
E-Arşiv Fatura olarak düzenlenen faturaların sorgulanması Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan, fatura numarası veya firma adıyla yapılabilir. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. Sorgulama işlemi sonrasında E-Arşiv Faturalarınızı dilediğiniz şekilde çıktı olarak da alabilirsiniz.